اسید فرمیک چیست؟
اسید فرمیک که به نام متانوئیک اسید نیز شناخته می شود، مایعی بی رنگ و بی بو است که برای پوست و چشم خورنده است. این ساده ترین اسید کربوکسیلیک است و یک ترکیب طبیعی است که در زهر زنبورها و مورچه ها یافت می شود. اسید فرمیک یک اسید ضعیف است، به این معنی که فقط تا حدی در آب تجزیه می شود و اغلب به عنوان نگهدارنده و ضد عفونی کننده استفاده می شود.
کاربردهای اسید فرمیک
اسید فرمیک کاربردهای مختلفی دارد، هم صنعتی و هم کشاورزی. در صنعت به عنوان نگهدارنده، ضدعفونی کننده و سفید کننده استفاده می شود. همچنین در تولید چرم، منسوجات و لاستیک استفاده می شود. در کشاورزی از آن به عنوان آفت کش و علف کش و به عنوان نگهدارنده خوراک دام استفاده می شود.
خواص اسید فرمیک
اسید فرمیک مایعی بی رنگ و بی بو با طعمی تند و تند است. این یک اسید ضعیف است، به این معنی که فقط تا حدی در آب تجزیه می شود. نقطه جوش 101.3 درجه سانتی گراد و نقطه ذوب 8.4 درجه سانتی گراد است. با آب، الکل و اتر قابل اختلاط است و در اکثر حلال های آلی محلول است.
اثرات اسید فرمیک بر سلامت
اسید فرمیک یک ماده خورنده است و می تواند باعث تحریک پوست و چشم شود. استنشاق اسید فرمیک می تواند باعث تحریک مجاری تنفسی شود و باعث سرفه، تنگی نفس و درد قفسه سینه شود. مصرف اسید فرمیک می تواند باعث درد شکم، حالت تهوع، استفراغ و اسهال شود.
اثرات زیست محیطی اسید فرمیک
اسید فرمیک برای آبزیان سمی است و می تواند آسیب قابل توجهی به اکوسیستم های آبی وارد کند. همچنین برای پرندگان و پستانداران سمی است و در صورت مصرف زیاد باعث مرگ می شود. اسید فرمیک نیز یک گاز گلخانه ای است و انتشار آن در جو می تواند به گرم شدن کره زمین کمک کند.
اسید فرمیک چقدر خورنده است؟
اسید فرمیک یک ماده خورنده است و می تواند باعث تحریک پوست و چشم شود. همچنین برای فلزات خورنده است و می تواند آسیب قابل توجهی به سطوح فلزی وارد کند. ماهیت خورنده اسید فرمیک به غلظت اسید، نوع فلز و دمای محیط بستگی دارد. به طور کلی اسید فرمیک نسبت به سایر اسیدها مانند اسید سولفوریک و اسید هیدروکلریک خورنده تر است.