pH چیست؟
pH معیاری از اسیدیته یا قلیایی بودن یک محلول است. در مقیاسی از 0 تا 14 اندازه گیری می شود که 0 اسیدی ترین و 14 قلیایی ترین است. pH 7 خنثی در نظر گرفته می شود. PH محلول می تواند تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله نوع چای، روش دم کردن و مدت زمان خیساندن چای باشد.
PH چای چقدر است؟
PH چای بسته به نوع چای، روش دم کردن و مدت زمان دم کردن چای می تواند متفاوت باشد. به طور کلی، چای سیاه دارای pH کمی اسیدی است، در حالی که چای سبز تمایل به pH کمی قلیایی دارد. بسته به روش دم کردن چای اولانگ می تواند از کمی اسیدی تا کمی قلیایی متغیر باشد. چای سیاه معمولا دارای pH حدود 6.5 است، در حالی که چای سبز دارای pH حدود 8 است. چای اولانگ بسته به روش دم کردن، می تواند بین 6.5 تا 8.5 باشد. به عنوان مثال، اگر چای اولانگ برای مدت طولانی تری دم شود، PH اسیدی بیشتری خواهد داشت.
عواملی که بر PH چای تاثیر می گذارند
عوامل متعددی می توانند بر PH چای تاثیر بگذارند. نوع چای، روش دم کردن و مدت زمان خیساندن چای، همگی در تعیین PH چای نقش دارند. نوع چای یکی از عوامل مهم در تعیین PH چای است. چای سیاه دارای pH کمی اسیدی است، در حالی که چای سبز تمایل به pH کمی قلیایی دارد. بسته به روش دم کردن چای اولانگ می تواند از کمی اسیدی تا کمی قلیایی متغیر باشد. روش دم کردن نیز در تعیین PH چای مهم است. به عنوان مثال، اگر چای اولانگ برای مدت طولانی تری دم شود، PH اسیدی بیشتری خواهد داشت. مدت زمان خیساندن چای نیز بر روی PH چای تاثیر می گذارد. هرچه چای بیشتر دم بکشد، چای اسیدی تر خواهد بود.
نحوه اندازه گیری pH چای
اندازه گیری pH چای نسبتاً ساده است. تنها چیزی که نیاز دارید یک PH متر یا نوارهای آزمایش pH است. برای استفاده از PH متر، کافی است یک فنجان را با چای پر کنید و PH متر را در فنجان فرو کنید. سپس دستگاه اندازه گیری PH چای را به شما نشان می دهد. برای استفاده از نوارهای تست pH کافی است نوار را در چای فرو کنید و رنگ نوار را با نمودار رنگ روی بسته مقایسه کنید. رنگ نوار نشان دهنده PH چای است.
نتیجه گیری
PH چای بسته به نوع چای، روش دم کردن و مدت زمان دم کردن چای می تواند متفاوت باشد. به طور کلی، چای سیاه دارای pH کمی اسیدی است، در حالی که چای سبز تمایل به pH کمی قلیایی دارد. بسته به روش دم کردن چای اولانگ می تواند از کمی اسیدی تا کمی قلیایی متغیر باشد. اندازه گیری PH چای نسبتاً ساده است و می توان آن را با PH متر یا نوارهای تست pH انجام داد. درک PH چای می تواند به شما کمک کند هر بار یک فنجان چای عالی دم کنید.